Θεραπείες

Στο οφθαλμολογικό κέντρο Provision, ο σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός που διαθέτουμε, εκτός της δυνατότητας διάγνωσης σχεδόν όλων των οφθαλμικών παθήσεων που μας παρέχει, μας επιτρέπει ταυτόχρονα να παρεμβαίνουμε και θεραπευτικά σε ορισμένες απ’ αυτές. Πιο συγκεκριμένα, οι βασικές θεραπευτικές διαδικασίες που μπορούν να γίνουν στο κέντρο είναι οι εξής:

ARGON laser φωτοπηξία:

Αποτελεί θεραπευτική επιλογή για μία σειρά οφθαλμικών παθήσεων όπως:

η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια και το διαβητικό οίδημα της ωχράς κηλίδας

η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας

οι ρωγμές του αμφιβληστροειδούς

η κεντρική ορώδης αμφιβληστροειδοπάθεια

το γλαύκωμα

YAG laser περιφακιοτομή:

Μετά την επέμβαση του καταρράκτη, σε ένα ποσοστό 30-40% των ασθενών, το οπίσθιο περιφάκιο (δηλαδή η «θήκη» μέσα στην οποία έχει τοποθετηθεί ο τεχνητός ενδοφακός) ενδέχεται να θαμπώσει, λόγω μετανάστευσης κυττάρων από το πρόσθιο περιφάκιο. Η κατάσταση αυτή, η οποία ονομάζεται «θόλωση του οπισθίου περιφακίου» ή «δευτερογενής καταρράκτης» μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή μετά από την επέμβαση του καταρράκτη και αντιμετωπίζεται εύκολα με την εφαρμογή του YAG laser.

YAG laser ιριδοτομή:

Γίνεται σε οφθαλμούς με «στενή» γωνία προσθίου θαλάμου ή σε περιπτώσεις γλαυκώματος κλειστής γωνίας. Πολλές φορές εφαρμόζεται και προληπτικά σε οφθαλμούς ασθενών που έχουν ιστορικό κρίσης οξέως γλαυκώματος στο άλλο μάτι.

Ενδοβολβικές εγχύσεις αντιαγγειογενετικών παραγόντων:

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του κέντρου provision υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας ενδοβολβικών ενέσεων. Οι αντιαγγειογενετικοί παράγοντες (LUCENTIS, AVASTIN) είναι ουσίες που αναστέλλουν την παραγωγή παθολογικών αγγείων στην περιοχή της ωχράς. Χρησιμοποιούνται για την θεραπεία της υγρής μορφής της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας και των φλεβικών αποφράξεων του αμφιβληστροειδούς. Ενίονται ενδοβολβικά μέσα στην υαλοειδική κοιλότητα, κάτω από άσηπτες συνθήκες, αφού προηγηθεί τοπική αναισθησία με σταγόνες στον οφθαλμό. Όλη η διαδικασία γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς να προκαλείται πόνος και χωρίς να χρειάζεται νοσηλεία.

Μικροεπεμβάσεις βλεφάρων:

Ενδεικτικά αναφέρονται η αφαίρεση χαλαζίων και ξανθελασμάτων, η χειρουργική αποκατάσταση εκτροπίου και εντροπίου και η διάνοιξη δακρυϊκών σημείων.

© Copyright 2016 - Provision | Powered by DevelopLight